S t r e s s z o l d á s

 

Kezdőlap

Bemutatkozás

Pszichológia

Stresszoldás

Online

Grafológia

Kapcsolat és árak

 

 

Mi a relaxáció?

          A köznyelvben lazítást, kikapcsolódást, pihenést jelent, a pszichológiában a testi-lelki egyensúlyi állapot megteremtésének módszere. A test ellazítása révén éri el a lelki ellazulást. Energiát felszabadító, stresszoldó folyamat, amely mai zaklatott világunkban valódi megnyugvást tud adni.

A relaxációs módszerek közül legismertebb az autogén tréning. Autogén, tehát a saját erőre épít, és tréning, azaz elsajátítása rendszeres gyakorlás révén lehetséges. Hatására csökken a belső feszültség, kiegyensúlyozottabb lelki működéseket eredményez.

Mikor ajánlott?

  • Stressz oldására

  • Belső feszültségek esetén

  • Szorongás, fóbiák, pánik esetén

  • Pszichoszomatikus panaszok esetén

  • Gyerekeknél vizsgadrukk, iskolai feszültség esetén

Hogyan zajlik a tréning?

Először egy ismerkedő beszélgetésben tisztázzuk, hogy hasznos módszer lenne-e az Ön esetében. Az autogén tréning elsajátítása rendszeres heti találkozást és otthoni gyakorlást feltételez. Hétről hétre haladunk az egymásra épülő gyakorlatokban, az alapgyakorlatoktól az ún. szerv-gyakorlatokig, és lehetőség van arra is, hogy személyre szabjuk a kezelést.

Az órákon megbeszéljük az előző hét tapasztalatait, majd tovább lépünk a következő gyakorlatra. Maga a relaxáció kényelmes fekvő helyzetben történik, ahol az ellazult állapothoz bizonyos szöveges formulákat kapcsolunk, amik később önmagukban is kiváltják a lazítást. Természetesen van idő arra is, hogy beszélgessünk az Önt leginkább foglalkoztató kérdésekről is.

Az autogén tréning elsajátítása 8-12 alkalmat vesz igénybe.  Akkor érdemes belekezdenie, ha előreláthatólag kivitelezhető ez a rendszeres, heti találkozás.

Árakról a Kapcsolat és árak menüpontban tájékozódhat.