P s z i c h o l ó g i a

 

Kezdőlap

Bemutatkozás

Pszichológia

Stresszoldás

Online

Grafológia

Kapcsolat és árak

 

 

Mit jelent a pszichológiai segítség?

          A pszichológiai segítségnyújtás többrétű dolog. Ide tartoznak a különböző tréningek (pl. az autogén tréning, kommunikációs tréning, stb), a tanácsadás (pl. pályaválasztási tanácsadás, nevelési tanácsadás), és a legmélyebb átalakulást elősegítő pszichoterápia. 

Egyik sem csodaszer, hanem az érintett saját erejére és belső munkájára épít.Tévedés lenne azt hinni, hogy a pszichológus bármit is megold Ön helyett! Ehelyett inkább rávilágít azon területekre, amelyek az elakadásokat okozzák, és segít, hogy megtalálja a saját válaszait és meghozhassa a saját döntéseit.

Mikor ajánlott?

  • Ha fejlesztené önismeretét

  • Érzelmi és szorongásos panaszok esetén

  • Szülőknek nevelési kérdések, illetve konfliktusok esetén

  • Fiataloknak és felnőtteknek pályaválasztáskor

  • Párkapcsolati gondok esetén

Hogyan zajlik a folyamat?

Az ismerkedési folyamat egy-két alkalmat vesz igénybe. Ennek során meghatározzuk, mi a célunk. Ha csak bizonyos képességeit szeretné fejleszteni, vagy pályaorientációs kérdései vannak, arra elég lehet pár alkalom. A tanácsadás már hosszabb folyamat, komolyabb elakadások esetén pedig több hetes vagy hónapos munkára kell számítani.

A találkozás elfogadó, kellemes környezetben történik. Bizonyos esetekben online is lehetséges, amennyiben a probléma természete ezt lehetővé teszi (ld. Online menüpont). Optimális esetben heti egy alkalommal találkozunk, azonos időpontban. Amennyiben erre nincs lehetősége, más ütemezést is kialakíthatunk.

Árakról a Kapcsolat és árak menüpontban tájékozódhat.