Pszichológiai segítség

 

Kezdőlap

Bemutatkozás

Pszichológia

Relaxáció

Pályaorientáció

Grafológia

Ajánlott linkek

Kapcsolat

 

Mit jelent a pszichológiai segítség?

          A pszichológiai segítségnyújtás többrétű dolog. Ide tartoznak a különböző tréningek (pl. az autogén tréning), a tanácsadás és a pszichoterápia.  Nem csodaszer, hanem az érintett saját erejére és belső munkájára épít.

Tévedés lenne azt hinni, hogy a pszichológus bármit is megold Ön helyett! Ehelyett inkább rávilágít azon területekre, amelyek az elakadásokat okozzák, és segít, hogy megtalálja a saját válaszait és meghozhassa a saját döntéseit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Milyen esetekben ajánlott?

Ha fejlesztené  önismeretét

Ha úgy érzi, támogatásra van szüksége

Szülőknek nevelési kérdések, illetve konfliktusok esetén

Ha stresszes az élete és nyugalomra vágyik

Érzelmi és szorongásos panaszok esetén

Párkapcsolati gondok esetén

 

Hogyan zajlik?

Az önismereti munka sosem egy-két alkalom. Az ismerkedési folyamat kb. 3-5 alkalmat vesz igénybe. Ennek során feltárjuk, hogy mi jelent gondot, és meghatározzuk, mi a célunk. Ha csak bizonyos képességeit szeretné fejleszteni, arra elegendő lehet pár alkalom. A tanácsadás már valamivel hosszabb folyamat. Komolyabb elakadások esetén több hetes, vagy több hónapos közös munkára kell számítani ahhoz, hogy eredményt lehessen elérni.

A találkozás elfogadó, kellemes környezetben, négyszemközti helyzetben történik. Bizonyos esetekben Skype-on is lehetséges, amennyiben a probléma természete ezt lehetővé teszi. Optimális esetben hetente egy alkalommal találkozunk, fix időpontban. Amennyiben erre nincs lehetősége, más ütemezést is kialakíthatunk.

 

Kezdőlap | Bemutatkozás | Pszichológia | Relaxáció | Pályaorientáció | Grafológia | Ajánlott linkek | Kapcsolat