H o g y a n   z a j l i k ?

 

 

Kezdőlap

Rólam

Hogyan zajlik

Online konzultáció

Kapcsolat és árak

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel  és  ismerkedés

Telefonos vagy e-mailes időpont egyeztetés után a megbeszélt időpontban találkozunk. Az első néhány alkalom (általában 2-4 találkozás) az ismerkedés jegyében zajlik. Ennek során felmérem a helyzetet, meghatározzuk a problémát, majd kijelöljük a célt.

a továbbiak

A legrövidebb folyamatok általában minimum két-három hónapig tartanak. Komolyabb elakadások vagy mélyebb önismereti igény esetén hosszabb folyamatba kezdünk, ez hónapokig, vagy ennél tovább is tarthat. A találkozások gyakorisága optimálisan heti egy alkalom, vagy kéthetente egy alkalom. Ennél ritkábban  - főleg a kapcsolat kezdeti időszakában - kevésbé hatékony a folyamat.

gyerekek + szülők

Gyerekek esetében többnyire iskoláskorúakkal foglalkozom, 6-18 éves korig bármely korosztállyal.  Iskoláskor alatt kb. 4 éves kortól foglalkozom a gyermekkel, elsősorban a szülőknek szóló nevelési tanácsadásra fókuszálva. A szülőkkel való közös munkának nagyon fontos szerepe van, anélkül nehezen lehet érdemi változást elérni, ezért az az együttműködésünk szerves részét képezi.

Gyermek esetében első alkalommal a gyermek jelenléte nélkül, a szülővel találkozom. Elegendő az egyik szülő megjelenése is, ha nem megoldható, hogy mindketten jelen legyenek. Elvált szülők esetén, amennyiben közösen gyakorolják a felügyeleti jogot, mindkét szülő beleegyezésére szükségem van.