H o g y a n   z a j l i k ?

 

 

Kezdőlap

Rólam

Hogyan zajlik

Online konzultáció

Kapcsolat és árak

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel  és  ismerkedés

          A kapcsolatfelvétel időpont egyeztetéssel kezdődik. 18. évét betöltött, nagykorú személynek időpontot csak saját részre adok, hozzátartozónak, rokonnak nem. Kérem, minden esetben az érintett keressen meg! Gyermek esetében a hivatalos gondviselőnek tudok időpontot adni.

Telefonos vagy e-mailes időpont egyeztetés után a megbeszélt időpontban találkozunk személyesen vagy online. Az első néhány alkalom (általában 2--4 találkozás) az ismerkedés jegyében zajlik. Ennek során felmérem a helyzetet, meghatározzuk a problémát, majd kijelöljük a célt, a kereteket és a módszert, egyfajta szóbeli megállapodást kötünk.

a továbbiakban

A legrövidebb folyamatok minimum két-három hónapig tartanak. Ilyen például az autogén tréning elsajátítása vagy egy konkrét kérdés feldolgozása. Komolyabb elakadások vagy mélyebb önismereti igény esetén hosszabb folyamatba kezdünk, ez hónapokig vagy ennél tovább is tarthat.

A találkozások gyakorisága optimálisan heti egy alkalom vagy kéthetente egy alkalom. Ennél ritkábban   - főleg a kezdeti időszakban - tapasztalataim szerint kevésbé hatékony a folyamat. Léteznek nagyobb elköteleződést igénylő formák és lazább együttműködések is, ez függ a kliens motivációitól, szándékától, lehetőségeitől, az alkalmazott módszertől, a gyakoriságtól.

A folyamat során rendszeresen értékeljük, hol tartunk, hogy haladunk, ez időről időre előkerül. Az együttműködésünknek ideális esetben akkor van vége, amikor elértük a célokat és eredményesebben meg tud birkózni korábbi problémáival. Hosszabb folyamatoknál különösen fontos, hogy ne "ugorjon ki" a kapcsolatból, a lezárásra is legyen idő.

gyerekek esetében

Gyerekek esetében leginkább iskoláskorúakkal foglalkozom, 6-18 éves korig bármely korosztállyal.  Iskoláskor alatt 4-5 éves kortól foglalkozom a gyermekkel, rövid folyamatban, a szülőknek szóló nevelési tanácsadásra fókuszálva. A szülőkkel való közös munkának minden korosztálynál nagyon fontos szerepe van, anélkül nehezen lehet érdemi változást elérni, ezért az az együttműködésünk szerves részét képezi.

Gyermek esetében első alkalommal a gyermek jelenléte nélkül, a szülővel találkozom. Elegendő az egyik szülő megjelenése is, ha nem megoldható, hogy mindketten jelen legyenek. Elvált szülők esetén, amennyiben közösen gyakorolják a felügyeleti jogot, mindkét szülő írásos beleegyezésére szükségem van.

Gyermek önismereti csoportok

Kétszemélyes helyzetben gyakran nem kerülnek elő olyan problémák, mint a beilleszkedés nehézségei, a félénkség, szorongás vagy a peremhelyzet. Kiscsoportos formában mindezek meg tudnak mutatkozni, és a gyermek megtapasztalhatja kortársai támogatását, elfogadását is.

A csoport létszáma minimum 4, maximum 8 fő. A foglalkozások havi bérletes formában működnek, minden héten azonos időpontban vannak, az alkalmak 45 percesek. A sok játékra és élményre épülő foglalkozásokon érintjük a szorongáskezelés, érzelemszabályozás, indulatkezelés témáit, és gyermeke játszva sajátíthat el hiányzó készségeket, képességeket.

Új jelentkezőknek minden hónap első óráján van lehetősége a csoporthoz csatlakozni. Új gyerekek esetén a csoportba lépést a szülővel való konzultáció és a gyermekkel való ismerkedés előzi meg, ezért ajánlott legalább egy hónappal korábban jelezni a csatlakozási szándékot, hogy az előzetes ismerkedés és felmérés meg tudjon történni!