H o g y a n   z a j l i k ?

 

 

Kezdőlap

Rólam

Hogyan zajlik

Online konzultáció

Kapcsolat és árak

 

 

 

 

Kapcsolatfelvétel  és  ismerkedés

          A kapcsolatfelvétel időpont egyeztetéssel kezdődik. 18. évét betöltött, nagykorú személynek időpontot csak saját részre adok, hozzátartozónak, rokonnak nem. Kérem, minden esetben az érintett keressen meg! Gyermek esetében a hivatalos gondviselőnek tudok időpontot adni.

Telefonos vagy e-mailes időpont egyeztetés után a megbeszélt időpontban találkozunk személyesen vagy online. Az első néhány alkalom (általában 2--4 találkozás) az ismerkedés jegyében zajlik. Ennek során felmérem a helyzetet, meghatározzuk a problémát, majd kijelöljük a célt, a kereteket és a módszert, egyfajta szóbeli megállapodást kötünk.

a továbbiakban

A legrövidebb folyamatok minimum 8-10 alkalommal tartanak. Ilyen például az autogén tréning elsajátítása vagy egy konkrét kérdés feldolgozása. Komolyabb elakadások vagy mélyebb önismereti igény esetén hosszabb folyamatba kezdünk, ez hónapokig vagy tovább is tarthat.

A találkozások gyakorisága optimálisan heti egy alkalom vagy kéthetente egy alkalom. Ennél ritkábban   - főleg a kezdeti időszakban - tapasztalataim szerint kevésbé hatékony a folyamat. Léteznek nagyobb elköteleződést igénylő formák és lazább együttműködések is, ez függ a kliens motivációitól, szándékától, lehetőségeitől, az alkalmazott módszertől, a gyakoriságtól.

A folyamat során rendszeresen értékeljük, hol tartunk, hogy haladunk. Az együttműködésünknek ideális esetben akkor van vége, amikor elértük a célokat és eredményesebben meg tud birkózni korábbi problémáival. Hosszabb folyamatoknál különösen fontos, hogy ne "ugorjon ki" a kapcsolatból, a lezárásra is legyen idő.

gyerekek esetében

Gyerekek esetében leginkább iskoláskorúakkal foglalkozom, 6-18 éves korig bármely korosztállyal.  Iskoláskor alatt 4 éves kortól foglalkozom a gyermekkel, rövid folyamatban, a szülőknek szóló nevelési tanácsadásra fókuszálva. A szülőkkel való közös munkának minden korosztálynál fontos szerepe van, anélkül nehezen lehet érdemi változást elérni, ezért az az együttműködésünk szerves részét képezi.

Gyermek esetében első alkalommal a gyermek jelenléte nélkül, a szülővel találkozom. Elegendő az egyik szülő megjelenése is, ha nem megoldható, hogy mindketten jelen legyenek. Elvált vagy külön élő szülők esetén, amennyiben közösen gyakorolják a felügyeleti jogot, mindkét szülő írásos beleegyezésére szükségem van.

Gyermek önismereti csoportok

Kétszemélyes helyzetben gyakran nem kerülnek elő olyan problémák, mint a beilleszkedés nehézségei, a félénkség, szorongás vagy a peremhelyzet. Kiscsoportos formában mindezek meg tudnak mutatkozni, és a gyermek megtapasztalhatja kortársai támogatását, elfogadását is.

A csoport létszáma kb. 4-8 fő. A foglalkozások havi bérletes formában működnek, minden héten azonos időpontban vannak, az alkalmak 45 percesek. A sok játékra és élményre épülő foglalkozásokon érintjük a szorongáskezelés, érzelemszabályozás, indulatkezelés témáit, és gyermeke játszva sajátíthat el hiányzó készségeket, képességeket.

Új jelentkezőknek minden hónap első foglalkozásán van lehetősége a csoporthoz csatlakozni. Új gyerekek esetén a csoportba lépést a szülővel való konzultáció és a gyermekkel való ismerkedés előzi meg, ezért ajánlott legalább egy hónappal korábban jelezni a csatlakozási szándékot, hogy az előzetes ismerkedés és felmérés meg tudjon történni!